Bok och Bild i Luleå är över för den här gången. Inte lika mycket folk som tidigare år men för mig var det ändå en minnesvärd helg med många fina möten. Det jag kommer att minnas mest är lördagens ceremoni, när Tomas Tranströmer fick Erik Lindegren-priset. Tranströmers poesi har betytt så mycket för mig, gör det fortfarande. Att läsa hans poesi är som att ta emot en gåva från någon med stor livsvisdom.

Själv läste jag ur min nya diktsamling Mörtlunds Mona-Mörtlundin Mona i det vackra rummet Norra hamn  på plan 5 under lördagseftermiddagen. Det är en så fin utsikt från det rummet över Norra hamn, Norrbottenteatern och så allt vattnet. Jag läste och så berättade jag om den nya filmen Mie halvan kotia och visade också en kort trailer.

På söndag uppträdde Simon Marainen och jag med vårt program ”Denna älvs vatten är jag”, poesi och jojk på samiska, meänkieli och svenska. Kändes bra, jag tycker mycket om att jobba med Simon.

Skriv en kommentar