Jag har precis kommit hem från Kulturens hus i Luleå, där jag pratat om mitt författarskap och läst ur Mörtlunds Mona. Hörselskadades förbund i Luleå + ABF och Biblioteket stod bakom arrangemanget som skrivtolkades av två tjejer från Norrbottens tolkcentral. Det blev några fina eftermiddagstimmar högst upp i biblioteket med en engagerad publik som både ville diskutera meänkielis framtid och hur man bäst bakar rieska och det tornedalska mjukbrödet, puolivahva som en del säger. Såna här möten är som pärlor man bär med sig i det annars ganska ensamma författarlivet. Tack till er alla som var med! Och som en extra bonus träffade jag såväl Kangos- som Keräntöjärvibor och sist men inte minst min gamla föreståndare från Munkebergs dagis, Jutta Isaksson. Ett återseende jag verkligen uppskattade!

Skriv en kommentar