Har precis kommit hem från Kulturens Hus i Luleå där romernas nationaldag firades ikväll. En historisk kväll då det var första gången nationaldagen firades i Luleå. Och så himla fint det blev, mycket musik, fina tal och en fantastisk stämning. Och Karl Petersen från Luleå kommun fick ta emot romernas flagga som han lovade skulle hänga utanför Stadshuset under nästa års nationaldagsfirande. Och talet som Karl Petersen höll värmde nog alla som lyssnade, orden om att Kulturens Hus är till för alla liksom Luleå är en stad för alla och Sverige ett land för alla. De orden kom från hjärtat, det är jag säker på. Och Tanya Hagert strålade som alltid. Stort tack till dig, Tanya för att du tar med oss till romernas värld. Det är inte en dag för tidigt.

4 kommentarer till: “Romernas nationaldag firades i Luleå”

 1. Möten och broar berikar livet « MajaPiraja skriver:

  […] och farmor ovan molnen. Nynnar på sången Vapaa mustalainen. Tack Tanya – för att du finns! Och Mona, det du skriver är så sant, så […]

 2. Tanya skriver:

  tusen tusen tack Mona och Maja!!!
  Kom ihåg att hålla hattarna för nu har vi börjat
  köra hård 😉

  Ja kohti uusia tuulia….

  Kram Tanja

 3. Mary skriver:

  Jag önskar att jag hade varit närvarande. Det låter som en mycket fin/härlig dag! Mary

 4. MonaRed skriver:

  Ja,det var verkligen en härlig kväll! Och Maja och Tanya, jag är så glad att ni bor i Luleå och lyser upp den här stan!
  Kram!

Skriv en kommentar