I lördags, (29/8) släpptes min nya bok, diktsamlingen
Mörtlunds Mona-Mörtlundin Mona.

Vähän kirjasta/Lite om boken….

”I Mona Mörtlunds nya diktsamling är det den unga flickan som står i centrum. Tiden och platsen är 60-talets Tornedalen och flickans första möten med skolan, religionen, böckerna, flerspråkigheten, vänskapen och döden blir en varm och innerlig skildring av världen sedd genom en flickas ögon. Det är också kvinnornas Tornedalen som skildras, mamma, farmor, mostrar och skolfröknar och bästa vännen Eva är viktiga personer i boken med vars hjälp flickan försöker att orientera sig i livet. Känslor av glädje och gemenskap, ensamhet och rädsla går som mörka och ljusa stråk genom hela boken. De är en del av ingredienserna i tillvaron och i mötet med det förunderliga livet. Författarens andra diktsamling.”

Black Island Books

3 kommentarer till: “Mörtlunds Mona-Mörtlundin Mona”

  1. Gunnel skriver:

    Hördu Monko! jag är riktigt stolt över dig, du sköter dig finfint, kram lillsyrran Guunku

  2. Ett författarporträtt … | Bildgatan – Avsändare Margareta skriver:

    […] en ny diktbok ”Mörtlunds Mona” signerad av poeten, dramatikern och författarinnan Mona Mörtlund från Kangos i Tornedalen kom […]

  3. Mona Mörtlund skriver:

    Tack för inlägget, Margareta! Så snyggt du hade satt ihop bilderna!

Skriv en kommentar