Eilen tulin kotia Pohjois-Suomen kirjailijapäivistä Utajärvelä. Taas sain kohata niin sopevia ihmisiä, keskustella ja praatia, elämästä, runoista, Tornionlaaksosta, kirjailisuuesta. Ja luin sielä runoja suomeksi uuesta kirjasta, Ohitan Juhonpietin maitohorsman kukkiessa, joka tullee nyt syksylä ulos. Runot, jokka Anneli Mäkinen ja Claire Kaustell oon kääntänheet, otethiin niin hyvin vasthaan. Olen siittä niin kiitolinen. Ei mikhään tunnu paremalta kirjailijalle ko ette sanat menevät perile. Antaa uutta voimaa ja rohkeutta.

Igår kom jag hem från Norra Finlands författardagar i Utajärvi. Återigen fick jag träffa så trevliga människor, diskutera och samtala, om livet, poesin, Tornedalen, litteraturen. Jag läste dikter på finska där från min nya bok, Ohitan Juhonpietin maitomhorsman kukkiessa, som kommer ut nu till hösten. Dikterna, som Anneli Mäkinen och Claire Kaustell översatt, togs emot så väl. Är så tacksam för det. Inget känns bättre för en författare än att orden går fram. Det ger nya krafter och nytt mod.

Skriv en kommentar