Efter fyra fina dagar i Kangos är jag tillbaka i Luleå. Känns bra det också. Här är det mulet men milt. Idag blir det lite fixande med min nya bok som kommer ut till hösten, en översättning till finska av min första diktsamling Jag passerar Juhonpieti när rallarrosen blommar. Ohitan Juhonpietin maitohorsman kukkiessa heter den i finsk tappning. Anneli Mäkinen och Claire B. Kaustell har översatt. Jag är så jättenöjd med resultatet, det känns på något sätt som om dikterna kommer hem. Här ett smakprov:

Halusin matkustaa

Luulinkin jo matkustaneeni

kunnes löysin itseni
istumassa ensimmäisellä pälvellä
jokea katsellen

näin ensimmäiset joutsenet
uimassa ensimmäisessä avannossa

Jag ville resa

Jag trodde att jag rest

tills jag hittade mig själv
sittande på den första barfläcken,
såg ut över älven

såg de första svanarna
simma i den första vaken

Skriv en kommentar